Nadja Klingen op Radio Accent

adminNieuws

bewegingscoach voor senioren interview

Op zaterdag 8 december 2018 mocht ik over mijn passie vertellen op Radio Accent. Met dit interview hoop ik als bewegingscoach voor senioren nog meer mensen beweging te krijgen. Hieronder leest u alvast een aantal stukjes van mijn radio-optreden. 

Meteen alles horen? Het volledige interview kunt u hier beluisteren.

Zelfvertrouwen van ouderen opkrikken

“Het grootste pijnpunt bij senioren is het zelfvertrouwen. Ze vinden van zichzelf dat ze het niet meer kunnen. En als je dat lang genoeg tegen jezelf zegt, dan kan je het ook niet meer. Daar werken we aan en binnen de kortste keren merken ze dat ze heel eenvoudige oefeningen wel nog kunnen.”

“Als ik dan iemand hoor zeggen: “Yes, ik kan het”, ja dan ben ik blij, dan is mijn opzet al geslaagd.”

Senioren in beweging brengen geeft me energie

“Ik ben professioneel life coach. Tijdens mijn stage ontdekte ik het plezier van oudere mensen helpen door ze in beweging te krijgen. Dat vond ik zo leuk, dat ik wat ik zelf gedurende heel mijn leven heb geleerd ook wil bijbrengen bij andere mensen die het ook nodig hebben.”

Ontstaan van FIT+ 

“Op dinsdag en donderdag ga ik bij dienstencentra in Dendermonde, Aalst en Wichelen langs om FIT+-groepslessen te geven aan senioren.

In de loop van mijn leven had ik zelf heel veel gezondheidsuitdagingen. Ik was heel vaak moe of ziek, of ik had pijn. En dat heeft mij gestimuleerd om heel veel aan sport te doen, in de mate dat mijn gezondheid het toeliet.

Sport is in de mate van het mogelijke altijd deel geweest van mijn leven. En vaak was dat een sleur om naar de lessen te moeten, maar had ik er achteraf wel veel deugd van. Op een bepaald moment wou ik iets doen voor andere mensen. Dus geef ik nu bewegingslessen aan senioren. En ook zij moeten zich oppeppen om naar de les te komen, maar achteraf hoor ik ook bij hen dat het hen heeft deugd gedaan, dat ze het een fijne les en goede oefeningen vonden. En dat is natuurlijk een boost voor mij om het elke week weer opnieuw te gaan doen.”

Focus op fun en ‘community’

“Tijdens de FIT+ groepslessen werken we aan de spieren en doen we aan stretching. Vaak zitten er ook meditatie- of yoga-oefeningen in. Het zijn eenvoudige oefeningen waarvan senioren meestal ontdekken dat ze het wel nog kunnen. 

Bij mij ligt de focus vooral op fun en ‘community’. Het hele gebeuren rond het sporten is voor de mensen ontzettend belangrijk, want:

  • Ze komen in contact met andere senioren;
  • Ze voelen niet echt dat ze zich enorm moeten inspannen;
  • Ze worden afgeleid en amuseren zich.

Daarvoor doe ik het uiteindelijk.

Deze week heb ik in Wichelen, Dendermonde en Aalst een leuke kerstversie van de FIT+ groepslessen gegeven. Dit werd uiteraard geweldig goed onthaald door mijn deelnemers. Iedereen had het naar zijn zin!”

Mijn wensen voor de komende jaren

“Natuurlijk wens ik iedereen een fantastische start van 2019 toe.

Persoonlijk droom ik ervan om binnen een zekere tijd samen te werken met een team dat zich inzet voor de senioren en ouderengroep, om zo voor die mensen alles te doen om hun leven zo makkelijk mogelijk te maken. 

In tussentijd geef ik met veel plezier mijn wekelijkse lessen!”

Meer weten?

Aarzel niet om mij te contacteren voor meer informatie over mijn groepslessen of werking.